Wat is SEO-copywriting

SEO-copywriting bevindt zich op het snijvlak tussen zoekmachine-optimalisatie en webschrijven. De tekst die zich op uw website bevindt, is niet alleen bedoeld om de bezoeker aan te zetten tot conversie. De tekst moet er ook voor zorgen dat de pagina op de juiste zoekwoorden door zoekmachines worden geïndexeerd. Het is zodoende een mix van relevante, thematische tekst met gebruik van de juiste keywords.

Werkwijze bij SEO-Copywriting

Ten eerste wordt gekeken welke zoekwoorden en thema’s belangrijk zijn voor uw doelgroep. De huidige teksten worden geïnventariseerd en er wordt gekeken welke delen van de huidige teksten aangepast moeten worden. In sommige gevallen kan het helpen om gehele teksten aan te passen. Hiermee kunnen zowel de tone-of-voice als de juiste zoekwoorden gerealiseerd worden.

Daaropvolgend worden de huidige teksten herschreven om zodoende geoptimaliseerde webteksten te realiseren. Natuurlijk wordt er bij het SEO-Copywriting de manier waarop zoekmachines relevantie toekennen aan een tekst in ogenschouw genomen, want alleen zo kan er extra waarde gecreëerd worden.

Daarnaast wilt u graag dat de lezer aangezet wordt tot een speciale actie. U wilt graag een dienst of product verkopen. Dit kan simpel door uw lezer de mogelijkheid te bieden direct contact met u op te nemen of te leiden naar extra informatie. Door middel van zogenoemde CTA (call-to-action) tekst of button zorgt u ervoor dat uw lezer wordt aangezet om verdere actie te ondernemen.

Het eindresultaat is een website of webshop met teksten die de juiste balans hebben tussen relevantie, aantrekkelijkheid, commercialiteit en zoekwoorden, zodat u de resultaten bereikt die u graag wilt bereiken.

Waarom SEO copywriting?

vinkje Verbetering van de online-vindbaarheid voor uw doelgroep.
vinkje  Relevante zoekwoorden worden in de teksten verwerkt.
vinkje  Er kan een hogere conversie gegenereerd worden.
vinkje  Er worden meer gerichte of specifieke klanten aangetrokken.

Online content

Heeft u teksten nodig voor uw website, maar weet u niet goed waar u kunt beginnen? Ook daarbij kunnen wij helpen. We hebben een ervaren, freelance tekstschrijver in dienst die u kan helpen om unieke en goedlopende content te creëren passend bij uw website. Een goede tekst is immers essentieel om uw website op het gewenste niveau te krijgen.

Stuur mij vrijblijvend een offerte op!

  • Geheel vrijblijvend

  • We maken duidelijke afspraken.

  • Binnenkort uw teksten al online!

Naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

E-mail adres (verplicht)

Onderwerp

Uw Vraag