SEO-copywriting

Home/SEO-copywriting

Hogere conversie door SEO-Copywriting

Wat is SEO-copywriting

SEO-copywriting bevindt zich op het snijvlak tussen zoekmachine-optimalisatie en webschrijven. De tekst die zich op uw website bevind is niet alleen bedoeld om de bezoeker aan te zetten tot conversie, de tekst moet er ook voor zorgen dat de pagina op de juiste zoekwoorden door zoekmachines worden geïndexeerd. Het is zodoende een mix van relevante, thematische tekst met gebruik van de juiste keywords.

Werkwijze bij SEO-Copywriting

Ten eerste wordt gekeken welke zoekwoorden en thema’s belangrijk zijn voor uw doelgroep. De huidige teksten worden geïnventariseerd en er wordt gekeken welke delen van de huidige teksten of dat misschien zelfs gehele teksten aangepast dienen te worden.

Daaropvolgend worden de huidige teksten herschreven om zodoende geoptimaliseerde webteksten te realiseren. Natuurlijk wordt er bij het SEO-Copywriting de manier waarop zoekmachines relevantie toekennen aan een tekst in ogenschouw genomen, want alleen zo kan er extra waarde gecreëerd worden.

Daarnaast wilt u graag dat de lezer aangezet wordt tot een speciale actie. U wilt graag een dienst of product verkopen, dit kan simpel door uw lezer de mogelijkheid te bieden direct contact met u op te nemen of te leiden naar extra informatie. Door middel van zogenoemde CTA (call-to-action) tekst of button zorgt u ervoor dat uw lezer wordt aangezet om verdere actie te ondernemen.

Het eindresultaat is uw website of webshop met teksten die de juiste balans hebben tussen relevantie, aantrekkelijkheid, commercialiteit en zoekwoorden.

Waarom SEO copywriting?

vinkje  Verbetering van de online- vindbaarheid voor uw doelgroep.
vinkje  Relevante zoekwoorden worden in de teksten verwerkt.
vinkje  Er kan een hogere conversie gegenereerd worden.
vinkje  En meer gerichte of specifieke klanten worden aangetrokken.